Ajuda per als docents

En aquesta pàgina trobaràs informació que t'ajudarà a resoldre dubtes i treure el màxim de partit a Construïm Digital.

També et pots descarregar una guia d'ajuda en pdf

 

QUÈ ÉS CONSTRUÏM DIGITAL? REGISTRE I ACCÉS

Què és Construïm Digital?

Com em registro?

Com afegeixo un llibre de Construïm al meu entorn personal?

Com accedeixo a Construïm Digital?

Com es registren i accedeixen a Construïm Digital els meus alumnes?

Com afegeixen els meus alumnes un llibre de Construïm Digital al seu entorn personal?

CONSTRUÏM DIGITAL: FUNCIONALITATS DE L'ENTORN I PERSONALITZACIÓ

Puc modificar el meu perfil i triar l'idioma de la plataforma?

Com puc crear un grup per als meus alumnes?

Com s'uneixen els meus alumnes al grup que he creat?

Per on començo a fer servir Construïm Digital?

Quin tipus de recursos puc pujar a la plataforma i quin és el pes màxim?

Com pujo els meus recursos a la plataforma? Com els comparteixo els meus alumnes?

REQUISITS TÈCNICS

Quins són els requisits tècnics necessaris per utilitzar Construïm Digital?

Necessito Internet per utilitzar Construïm Digital?

L'APLICACIÓ DE CONSTRUÏM DIGITAL

Com puc obtenir l'aplicació de Construïm Digital?

Quines són les eines específiques de l'aplicació?

Quines opcions de sincronització té?

 

 

QUÈ ÉS CONSTRUÏM DIGITAL? REGISTRE I ACCÉS

Què és Construïm Digital?

Construïm Digital és un entorn de treball personal dels projectes Rialles per a Educació Infantil i Construïm per a Primària i Secundària que t'ofereix nombrosos recursos interactius per ajudar-te en les teves exposicions a classe, per treballar amb els teus alumnes i que disposa, a més, de diverses opcions de personalització, seguiment i avaluació dels alumnes perquè puguis adaptar la gestió dels continguts a la teva realitat a l'aula.

Entorno personal Construïm Digital

Tant si fas servir el llibre de text com si imparteixes les classes amb material digital, és  important disposar de propostes digitals que es complementin i t'ajudin a preparar les classes de manera fàcil, àgil i segura. Per això Construïm Digital ofereix solucions tant als qui estan fent les primeres passes en el món digital com als qui utilitzen les noves tecnologies de manera habitual a l'aula.

Por què utilitzar Construïm Digital

Torna a l'índex

 


 

Com em registro?

Per poder gaudir de totes les possibilitats de Construïm Digital incloses a la zona de treball del professor, és necessari registrar-se al web www. cruillaconnecta.cat. Recorda que el procés d'alta es fa una vegada. Per tant, si ho vas fer en cursos anteriors en treballar amb altres materials de Cruïlla, conserves el teu usuari i contrasenya previs i no és necessari tornar-se a registrar.

El procés de registre a www.cruillaconnecta.cat es realitza en dos passos molt simples. Per registrar-te, fes clic al botó "Usuari nou". A continuació, introdueix les dades que se sol·liciten en el formulari. Recorda que aquells que apareixen marcats amb un asterisc de color vermell són obligatoris.

El correu electrònic serà el teu usuari a Cruïlla Connecta. Hauràs de recordar la contrasenya cada vegada que intentis accedir al teu entorn, recursos i eines de treball. Introdueix el Codi Postal del teu centre i clica "Cerca". A continuació, podràs seleccionar el teu centre de la llista que se'ns mostra. Seleccionem el càrrec que ocupem en el centre i el nivell educatiu, curs i àrees en les quals desenvolupem la nostra feina.. Llegeix i accepta la política de privadesa i condicions d’ús, i fes clic al botó "Registrar-me" per acabar el procés de registre.

Torna a l'índex

 


 

Com afegeixo un llibre de Construïm al meu entorn personal?

Entra a www.cruillaconnecta.cat amb el teu usuari i contrasenya personal i clica sobre el botó "Afegeix llibres".  A continuació denim en el formulari l’etapa, curs i matèria per a la qual volem activar la llicència i cliquem el botó “Cerca”. En el moment que se’ns mostra el resultat de la cerca, cliquem sobre el llibre de Construïm Digital que volem activar. Quan cliquem sobre l’opció “Afegir llicència” podrem anotar la nostra clau dellicència personal i activar-la fent clic sobre el botó “ Acceptar”. El procés estarà completat quan se’ns mostri el missatge informatiu següent:

Enhorabuena. Ja pots treballar amb aquest llibre i tots els recursos associats. Hi pots accedir des de la secció 'El meu espai'.

A partir d'ara, podràs observar que el llibre que acabes d'activar es troba visible a la secció 'El meu espai' de www.cruillaconnecta.cat.

Torna a l'índex

 


 

Com entro a Construïm Digital?

Entra a www.cruillaconnecta.cat amb el teu usuari i contrasenya. Fes clic sobre el botó CONSTRUÏM DIGITAL que hi ha a la zona superior de la secció "Els meus llibres" i accediràs a tots els llibres que tinguis activats a Construïm Digital o bé fes clic ala icona de la coberta del llibre i clic a l'opció 'Vés a Construïm Digital'. En qualsevol cas, tingues activat el permís al teu navegador per obrir nestres noves per a www.cruillaconnecta.cat

Torna a l'índex

 


 

Com es registren i accedeixen a Cruïlla Digital els meus alumnes?

L'accés es realitza a través de la pàgina web www.construim.cruilladigital.cat, on l'alumne s'ha de registrar (aquest procés es fa només una vegada). Una vegada clicat el botó “Registra't” de construim.cruilladigital.cat l'alumne ha de completar les dades que apareixen al formulari, és a dir, la llicència almenys d'un dels seus llibres digitals, nom, cognoms, nom d'usuari, contrasenya i adreçade correu electrònic.

Nota: Els alumnes menors de 14 anys han d'introduir obligatòriament les dades del seu tutor legal (pare, mare o tutor). Les dades d'accés s'enviaran al tutor legal en cas de pèrdua.

Una vegada registrat, ja hi podrà accedir sempre amb el seu usuari i contrasenya des de www.construim.cruilladigital.cat.

Torna a l'índex

 


 

Com afegeixen els meus alumnes un llibre a Construïm Digital?

Una vegada l'alumne entra amb el seu usuari a www.construim.cruilladigital.cat, ha de fer clic al botó 'Afegir Llibre' i introduir la llicència.

Afegir llibre

Torna a l'índex

 


 

CONSTRUÏM DIGITAL: FUNCIONALITATS DE L'ENTORN I PERSONALITZACIÓ

Puc modificar el meu perfil i triar l'idioma de la plataforma?

Pots afegir una foto i modificar el teu perfil. Fes clic a sobre del nom i clic a Editar perfil. A més podràs veure les llicències actives dels llibres i canviar l'idioma de la plataforma.

Editar el perfil

Torna a l'índex

 


 

Com puc crear un grup per als meus alumnes?

Entra al llibre i prem el botó ELS MEUS ALUMNES. A la pestanya "CREA ELS TEUS GRUPS" escriu el nom del grup que vols crear a "NOU GRUP" i prem la icona (+). T'apareixerà un codi de grup que hauràs de facilitar als alumnes. Pots crear tants grups com classes tinguis, però tingues en compte que els alumnes només es poden unir a un sol grup.

Crear un grup

Reparteix als alumnes el seu codi de grup perquè s'hi puguin unir. A mesura que es vagin unint al grup, els veuràs a la llista d'alumnes, podràs assignar-los activitats i fer el seguiment.

Torna a l'índex

 


 

Com s'uneixen els alumnes al grup que he creat?

Els teus alumnes han d'accedir al llibre a través del web www.construim.cruilladigital.cat o www.rialles.cruilladigital.cat. Un cop dins només han de fer clic al botó "Unir-se a un grup", escriure el codi que els has facitilat i fer clic a "Acceptar". Quan hagin completat el procés, des del teu entorn com a docent podràs assignar-los tasques i fer-ne el seguiment.

Codi de grup

Torna a l'índex

 


 

Per on començo a fer servir Construïm Digital?

Cada vegada que entris a un llibre t'apareixerà l'Índex d'unitats des d'on pots accedir a cadascuna de les unitats didàctiques del llibre. Alguns llibres, com els de Primària, a més de les unitats disposen de projecte trimestral per repassar i treballar continguts de cada bloc d'unitats.

Índex d'unitats

Torna a l'índex

 


 

Quin tipus de recursos puc pujar a la plataforma i quin és el pes màxim?

Pots personalitzar els continguts que vols utilitzar a classe pujant els teus recursos a la plataforma: enllaços web, imatges, àudio, vídeo o arxius (documents ofimàtics i fitxers comprimits) amb un pes màxim de 10 Mb.

Torna a l'índex

 


 

Com pujo els meus recursos a la plataforma? Com els comparteixo els meus alumnes??

Pots afegir recursos propis en aquests blocs de cada unitat:

 • Continguts digitals. A més, pots compartir els recursos amb els teus alumnes: fes-los visibles triant l'opció Visible pels meus alumnes quan els pugis o bé fes clic sobre la icona que representa un ull quan ja els hagis pujat a la plataforma. 
 • Recursos didàctics de la unitat. Només tu tindràs accés als recursos didàctics que afegeixis.
 • *Tasques per assignar: activitats individuals (tasques) i activitats en grup (fòrums i galeries d'imatges). Assigna-les als alumnes fent clic al botó "Assigna".
 • **Diari de classe: enllaços web, arxius i notícies. Ho pots compartir amb els alumnes i les famílies fent-los visibles amb el botó Mostrar als alumnes.

* Només disponible per als cursos de Primària, Secundària i Batxillerat.

** Només disponible per als cursos d'Infantil.

Recorda que tots eles recursos que pugis els tindràs disponibles a "LA MEVA CARPETA".

Torna a l'índex

 


 

REQUISITS TÈCNICS

Quins són els requisits tècnics necessaris per utilitzar Construïm Digital?

Per fer ús de la plataforma o de l'aplicació Construïm Digital és recomanable seguir les indicacions tècniques següents:

Sistemes Operatius

 • Mac a partir de la versió 10.6 Snow Leopard (10.6, 10.7, 10.8, 10.9 10.10, 10.11).
 • Windows a partir de la versió 7.
 • Linux 32 bits (i686), 64 bits (x86_64).
 • Android a partir de la versió 4.4.

Navegadors

 • Chrome a partir de la versió 48.0.2564.103.
 • Safari a partir de la versió 43.
 • IE a partir de la versió 9.
 • Mozilla Firefox a partir de la versió 44.

El navegador ha de tenir habilitat el codi javascript, l'acceptació de cookies i els permisos per obrir finestres emergents.

Permetre finestres emergents

Dispositius

 • PC com a mínim amb pantalla de 10", Windows 7 o posterior, processador d'1.6 GHz, 2 GB de RAM i 5 GB d'espai al disc.
 • Mac.
 • Ipad 2 en endavant.
 • Tauletes amb Android com a mínim amb pantalla de 10", Android 4.4 o posterior, processador dual d'1.6 GHz, 2 GB de RAM i 5 GB d'espai al disc. Accés a Google play.

Torna a l'índex

 


 

Necessito Internet per utilitzar Construïm Digital?

Necessites tenir accés a Internet si accedeixes a Construïm Digital des del web, però a més de l'accés en línia, tens la possibilitat de treballar des de l'aplicació de Construïm Digital sense connexió. Només has de tenir instal·lada l'aplicació i haver-te descarregat prèviament els recursos per poder-hi accedir fora de línia.

Torna a l'índex

 


 

L'APLICACIÓ DE CONSTRUÏM DIGITAL

Com puc obtenir l'aplicació de Construïm Digital?

L'aplicació Construïm Digital és una eina específica per treballar amb l'entorn i els llibres del projecte, si es vol, sense necessitat de connexió a Internet (fora de línia). L'aplicació permet descarregar els continguts i recursos i treballar d'una manera més còmoda i eficient. Per utilitzar-la, el primer que hem de fer és instal·lar-la al nostre equip.

Pots descarregar-te l'aplicació d'escriptori per a Windows, Linux i Mac fent clic al botó Descarregar que hi ha a l'apartat 'El meu espai' a www.cruillaconnecta.cat. També et pots descarregar l'aplicació per a tauletes des de la Play Store (Android) i l'Apple Store (Ipad).

Descargar l'aplicació Construïm Digital

El funcionament de l'aplicació és molt sezill però, si et cal, en aquesta guia t'expliquem pas a pas la descàrrega i instal·lació: guia completa.

Una vegada instal·lada l'aplicació, el treball a Construïm Digital és igual independentment del dispositiu. La primera vegada que iniciïs l'app Construïm Digital és necessari que insertis el teu usuari i contrasenya. En les següents ocasions tindràs disponible el teu perfil personal de Construïm Digital per poder entrar i únicament hauràs d'insertar la contrasenya. Si tens els llibres descarregats, podràs fer servir el mode per "Treballar sense connexió", que permet utilitzar l'aplicació sense necessitat de connexió ja que utilitza els materials descarregats prèviament.

Torna a l'índex

 


 

Quines són les eines específiques de l'aplicació?

La interfície de l'app de Construïm Digital és similar a l'entorn de la plataforma web. Únicament s'afegeixen les funcionalitats que permeten descarregar els continguts a l'equip informàtic i sincronitzar els continguts descarregats.

Interfície de l'aplicació

Des de l'índex de continguts, descarrega't cadascuna de les unitats didàctiques per fer-les servir sense connexió. Amb la descàrrega bàsica descarregaràs només les pàgines del llibre i amb la descàrrega avançada et descarregaràs tant les pàgines de la unitat com els recursos interactius del llibre.

Torna a l'índex

 


 

Quines opcions de sincronització té?

Les opcions de sincronització t'ofereixen informació sobre l'última sincronització, el volum de continguts descarregats i l'espai disponible al teu dispositiu, la qual cosa et permet tenir més control sobre les descàrregues de materials (sincronització manual). Tens diverses opcions de sincronització:

 • Sincronitzar la pàgina. Sincronitza la pàgina del llibre en la que estiguis.
 • Sincronitzar el llibre. Sincronitza el llibre que tiguis obert.
 • Sincronitzar-ho tot. Sincronitza tots els llibres que tinguis descarregats al teu dispositiu.
 • Eliminar descàrregues. Elimina totes les descàrregues del llibre que tinguis obert.

Opcions de sincronització