Preguntes freqüents

ACCÉS I REGISTRE

Què és Construïm Digital?

Construïm Digital és un entorn de treball personal des d'on pots accedir a tots els continguts digitals dels projectes Rialles per a Educació Infantil i Construïm per a Primària, ESO i Batxillerat. 

Projectes Construïm i Rialles

Com em registro?

El registre es fa a través de la pàgina web www.construim.cruilladigital.cat, o www.rialles.cruilladidigital.cat Només t'has de registrar una vegada. Amb l'identificador i la contrasenya amb què et registris per primer cop podràs entrar al web i treballar amb el teu llibre o activar més llicències.

Accés i registre a Construïm Digital

Abans de començar el procés de registre has de validar una llicència del projecte Construïm o de Rialles (la trobaràs impresa a l'interior del llibre, de la carpeta del 1r trimestre en el cas del projecte Rialles, o bé l'hauràs rebut per correu si has comprat només la llicència digital). L'únic que has de fer és introduir el número i prémer el botó "Valida". El sistema detectarà que la llicència és correcta i et permetrà omplir el registre. Si vols, pots afegir diverses llicències abans de completar el registre per activar-les totes alhora. Si no ho fas, un cop t'hagis registrat, podràs afegir llicències de més llibres des de l'entorn. 

Validació de llicències i accés al registre

Omple el formulari amb les teves dades. Si l'alumne és menor de 14 anys, és necessari indicar les dades del pare, la mare o el tutor legal. Recorda el nom d'usuari i la contrasenya que posis; els hauràs de fer servir durant el curs per entrar al teu espai de treball.

Registre a Construïm Digital

Nota 1: D'acord amb la legislació vigent és obligatori que els alumnes menors de 14 anys introdueixin les dades de la mare, el pare o el tutor legal. Si, en cas d'oblit, es sol·licita un recordatori de les dades d'accés (fent clic a l'enllaç "He oblidat la contrasenya") s'enviarà a l'adreça electrònica del tutor legal que s'hagi indicat en el registre.

Nota 2: Per garantir un funcionament millor de la traçabilitat entre els centres, també et demanem que indiquis si el centre on estudies es troba a Catalunya, Les Balears o Andorra.

Quines són les meves dades d'accés?

El nom d'usuari i la contrasenya que tries en el moment de registrar-te són les teves dades d'accés per entrar a Construïm Digital.

Si te n'oblides, fes clic a l'enllaç  "He oblidat la contrasenya" i escriu l'adreça electrònica amb què et vas registrar. En el cas dels alumnes menors de 14 anys és obligatori indicar les dades i l'adreça electrònica del pare, la mare o un tutor legal per la qual cosa el recordatori amb les dades d'accés s'enviarà a l'adreça del tutor. 

Reestablir contrasenya

Com afegeixo una llicència d'un llibre?

Un cop t'hagis registrat, entra a l'entorn Construïm Digital amb el teu usuari i contrasenya, fes clic al botó "Afegeix llibre" de l'apartat "Els meus llibres" i introdueix la llicència.

Afegir llibre

FUNCIONALITATS DE L'ENTORN

Puc modificar el meu perfil?

Si fas clic a l'enllaç "Edita perfil" podràs modificar el nom o afegir una foto. També podràs veure les llicències actives dels teus llibres o canviar l'idioma de l'entorn.

Editar el perfil

 

Com em puc unir al grup del meu mestre o professor?

Entra al llibre de l'àrea que correspongui i fes clic al botó "Unir-se a un grup" que hi ha a sota de l'índex d'unitats. Introdueix el codi de grup que t'ha donat el teu mestre o professor i fes clic a Accepta.

Unir-se a un grup

Quan t'hi hagis unit, veuràs el nom del grup al costat del títol i desapareixerà el botó per unir-te al grup. 

Per on començo a utilitzar Construïm Digital?

Cada vegada que entres en un llibre t'apareix l'índex d'unitats des d'on pots accedir a cadascuna de les unitats didàctiques del llibre. Alguns llibres, com els de Primària, també disposen d'accés als projectes trimestrals.

Índex d'unitats

Què hi trobaré, a dins d'una unitat?

En accedir a una unitat didàctica es mostren els materials associats en tres pestanyes: unitat didàctica digital, continguts digitals i treballs assignats.

Pestañas de la unidad digital

  • Unitat didàctica digital. Engloba la unitat del llibre en format digital a més dels continguts i recursos enllaçats a les pàgines. La presentació de la unitat didàctica és semblant al llibre en paper: en alguns materials, les unitats es presenten en un format de doble pàgina (amb un aspecte més similar al d'un llibre en paper) i en d'altres es presenta en format web (més adequat als requeriments dels dispositius mòbils). Tots els materials del projecte, però, es poden utilitzar des d'una tauleta.
  • Continguts digitals. Accés directe a tots els continguts digitals i interactius d'autoaprenentatge disponibles per a cada unitat. A part de tots aquests continguts, el teu mestre o el teu professor també poden afegir altres continguts i recursos per a tu i els teus companys de classe. Hi podràs accedir des d'una categoria titulada "El teu professor et recomana". És necessari que t'hagis unit al grup del teu professor amb el codi que et faciliti per poder-los veure.
  • Treballs assignats. Des d'aquest apartat podràs accedir i fer les activitats i tasques que el teu professor t'hagi assignat, a tu individualment o al teu equip si feu treballs en grup. Aquest apartat no el veuràs fins que el teu mestre o professor t'hagi assignat almenys una tasca. 
Qué són les notificacions i per a què serveixen?

Les notificacions són petits avisos que t'informen sobre les activitats que has de fer, les qualificacions que vas rebent o el desenvolupament del curs. Quan tinguis notificacions noves veuràs una icona d'un sobre amb el nombre total de notificacions noves que tinguis a la part superior de l'entorn. També veuràs el nombre de notificacions específiques de cada llibre al costat de la coberta. 

Notificaciones

Quan el teu mestre o professor t'assigni una tasca o la puntuï (amb una nota o un comentari), la plataforma te n'informarà a través d'una notificació. Podràs veure les notificacions que hagis rebut fent clic a "Notificacions noves". A més, el sistema t'enviarà una notificació 24 hores abans que acabi la data límit de lliurament d'una activitat assignada perquè no se t'oblidi.

En prémer l'enllaç de notificacions apereixerà un desplegable amb les tres últimes notificacions de cada llibre ordenades cronològicament (les més recents primer). Fes clic a la notificació que vulguis per accedir a l'activitat.

Desplegable de Notificaciones

Prem "Veure totes" i veuràs totes les notificacions del teu llibre ordenades cronològicament en un arbre. Hi quedaran registrades totes les notificacions del curs i les podràs consultar sempre que vulguis. 

 Árbol de Notificaciones

Un cop hagis vist totes les notificacions noves d'un llibre es passen a considerar notificacions vistes i es restaran de les notificacions globals en tot l'entorn (el nombre de notificacions que pots veure a la barra gris de la zona superior) i del teu llibre (el nombre de notificacions que pots veure a la coberta de cada llibre).

On pots consultar les activitats que has fet o que t'ha assignat el teu mestre o professor?

En el Diari dels meus aprenentatges pots consultar les activitats que tens assignades i que les que has fet, així com la puntuació que has obtingut en cadascuna. A més, pots explicar els teus progressos en l'apartat  El meu quadern. El teu mestre podrà accedir a tota aquesta informació si t'has unit al seu grup.

Diario de mis aprendizajes

L'APLICACIÓ CONSTRUÏM DIGITAL

Com puc obtenir l'aplicació Construïm Digital?

L'aplicació Construïm Digital és una eina específica per treballar amb Construïm Digital sense que estiguis connectat a Internet. L'aplicació permet descarregar els continguts i recursos del llibre per unitat i treballar d'una manera còmoda i eficient sense estar connectat. Per utilitzar l'aplicació, el primer que has de fer és instal·lar-la al teu equip

Et pots descarregar l'aplicació d'escriptori per a Windows, Linux i Mac fent clic al botó "Descarregar la versió offline" en l'apartat "Els meus llibres". També et pots descarregar l'aplicació per a tauletes digitals des de la Play Store (Android) o des de l'Apple Store (Ipad).

Aquesta guia explica pas a pas com has de descarregar i instal·lar l'aplicació: baixa't la guia.

Un cop instal·lada l'app, el treball a Construïm Digital és idèntic independentment del dispositiu. La primera vegada que iniciïs l'app hauràs de posar el nom d'usuari i la contrasenya amb què t'hagis registrat a Construïm Digital o bé registrar-t'hi. En les següents ocasions tindràs disponible el teu perfil personal de Construïm Digital per poder entrar i únicament hauràs de posar-hi la contrasenya. Si tens els llibres descarregats, pots escollir treballar en el mode "Treballar sense connexió". No necessitaràs connexió a Internet ja que l'aplicació funcionarà amb els materials descarregats prèviament.

 

Quines són les funcions específiques de l'aplicació Construïm Digital?

La interfície i les funcions de l'aplicació Construïm Digital és molt semblant a l'entorn web de la plataforma. L'única diferència és que s'afegeixen les funcions que permeten descarregar els continguts a l'equip o sincronitzar els continguts descarregats.

Interfície de Construïm Digital

Des de l'índex de continguts et pots descarregar cadascuna de les unitats didàctiques i utilitzar els materials sense connexió a Internet. Pots fer una descàrrega bàsica, que et permet descarregar les pàgines del llibre, o pots fer una descàrrega avançada , que et permet descarregar les pàgines del llibre i tots els continguts digitals.

Què són les opcions de sincronització?

Les opcions de sincronització t'ofereixen informació sobre el volum de continguts descarregat, l'espai disponible al dispositiu i l'última sincronització de descàrrega que hagis fet. Les opcions de sincronització permeten tenir més control sobre les descàrregues de materials (sincronització manual). Tens diverses opcions:

  • Sincronitzar la pàgina. Sincronitza la pàgina del llibre en què et trobes.
  • Sincronitzar el llibre. Sincronitza el llibre que tinguis obert.
  • Sincronitzar tot. Sincronitza els llibres que tinguis descarregats al teu dispositiu.
  • Eliminar descàrregues. Elimina les descàrregues del llibre que tinguis obert.

Opcions de sincronització de l'aplicació

 

REQUISITS TÈCNICS

Quins requisits tècnics necessites per treballar amb Construïm Digital?

Aquests són els dispositius i versions òptimes recomanades per a l'ús de la plataforma web o de l'aplicació de Construïm Digital en dispositius d'escriptori i tauletes.

Dispositivos, sistemas operativos y navegadores recomendados

A més, els navegadors han de tenir habilitada l'execució de codi javascript, l'acceptació de cookies i els permisos per a que es puguin obrir finestres emergents.

Permiso de ventanas emergentes

Necessito connexió a Internet per treballar amb Construïm Digital?

Només necessites tenir connexió a Internet si accedeixes a l'entorn amb un navegador web. Però també tens la possibilitat de treballar sense connexió amb l'aplicació de Construïm Digital. Per fer-ho t'has d'haver descarregat prèviament tant l'aplicació com les unitats i els recursos de les unitats per poder-hi accedir fora de línia. 

 

Atenció al client
Tel: 902 123 336 / 912 080 404
E-mail: suportdigital@cruilla.cat / www.cruilla.cat